MİDYE BÖREK
Ana Sayfa / Lezzet Tarifleriniz / MİDYE BÖREK

MİDYE BÖREK

Gönderen : EMEL ŞAHİN

Gönderme Tarihi: 18 Nisan Cumartesi 2015

Hazırlanışı:

MALZEMELER

( 12 tane börek için)

Yufkaları ıslatmak için :

İçi için :

Üzeri için:

hazırlanışı

Yufkalar 4 eşit parçaya bölünür. Bir parçası alınarak geniş tarafı size doğru olacak şekilde masaya serilir. Üzerine erittiğiniz tereyağı ve su karışımı sürülür. Yufkanın sivri ucu ve geniş kenarının ortası tutularak yufka büzülür kelebek şekli verilir. Kanat kısımlarını çevirerek (lale şeklinde) yukarıda birleştirilir. Birleştirilen yere peynirli harç konulur ve kenarlarını kapatılarak sigara böreği sarar gibi sarılır. Tüm yufkalara aynı işlem tekrarlanır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilerek Üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Sözlü anlatımı zor olan bir tarif bunun için her aşamasını çektim, fotoğraflardan inceleyebilirsiniz. Afiyet olsun.